15 Aug 2017

Kukuruzne palačinke sa prelivom od limete

Započnite svoje jutro na dobar način ovim lakim i jednostavnim palačinkama. Kombinovanje brašna od celog zrna žitarice i klasičnog brašna je zanimljiv kulinarski trik koji poboljšava ishranu bez promene ukusa i strukture. Pospite naš preliv od limete i meda za svež i dobar početak novog dana.

Za 4 porcije : 12 palačinki Po porciji : 198 kcal, 6 g masti (3 g zasićenih masti), 30 g ugljenih hidrata, 7 g proteina, 2 g vlakana, 198 mg natrijuma

Sastojci :

  • 6 kašika brašna od celog zrna žitarica
  • 6 kašika klasičnog brašna
  • ¼ kašičice soli
  • 1 veliko jaje
  • 2/3 čaše mleka
  • 4 kašičice istopljenog putera
  • ½ čaše svežeg kukuruza iz konzerve
  • 1 mladi luk srednje veličine, samo drška, fino naseckan
  • 1 belance
  • 2 kašike meda
  • 1-2 kašike svežeg soka od limete
  • Sprej za kuvanje

Uputstva :

U činiji srednje veličine, pomešajte obe vrste brašna i so.

U maloj činiji umutite jaje viljuškom. Dodajte mleko i puter i mešajte dok se ne sjedini.

Dodajte sadržaj male činije u veliku. Mešajte dok se ne sjedini, ali da ostanu male grudvice. Dodajte kukuruz i mladi luk.

U maloj činiji umutite belance u ,,sneg“. Pažljivo dodajte belance u smesu i promešajte.

Sprejom za kuvanje isprskajte tiganj i stavite na vatru srednje jačine. Kad se tiganj zagreje sipajte oko 3 kašike smese i pecite dok se ne pojave mehurići, zatim okrenite na drugu stranu i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Ponovite proces dok se smesa ne istroši.

Za preliv pomešajte med i jednu kašiku soka od limete dok se ne sjedine. Ako je sirup previše sladak dodajte još soka od limete po ukusu.

Servirajte palačinke sa ovim prelivom.

PREUZMI RECEPT