22 Mar 2019

Nacionalni dan borbe protiv limfoma 2019

ABOUT EVENT

22.marta LIPA će obeležiti Nacionalni Dan Borbe Protiv Limfoma tribinom koja će se održati u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6/III, u periodu od 13-15h.

Tribina nosi naziv “Zašto ja”, zbog toga što je to uglavnom prvo pitanje koje pacijenti postave sebi kada dobiju dijagnozu teške bolesti kao što je hematološki malignitet.

Živeti sa teškom i ozbiljnom bolešću nije lako i podrazumeva suočavanje sa mnogim problemima i izazovima, koji ne nestaju ni u periodu oporavka. Pacijenti su suočeni sa različitim osećanjima, strahovima i brigama, te razgovor sa pacijentima koji su prošli slično iskustvo može biti pomoći. Svakako je za prevazilaženje problema u ovakvim situacijama lakše ukoliko su pacijentima dostupne informacije i grupe koje će pružiti podršku vođene stručnim licima.

Imajući na umu sve navedeno, LIPA je ovu tribinu posvetila predstavljanju nove brošure koja obrađuje datu temu, a pacijentima će biti predstavljena i nova, zajednička inicijativa psihoterapeuta dr Katarine Đorđević i Udruženja.

EVENT SPEAKERS

Registration for : Nacionalni dan borbe protiv limfoma 2019

    Registration Now

    Share This Event