Septembar-mesec borbe protiv karcinoma krvi

Limformiši se
Limfomi su maligne bolesti limfocita- vrste leukocita, belih krvnih ćelija. Predstavljaju najčešći oblik hematoloških maligniteta koji se svake godine dijagnostikuje kod više od 735 000 ljudi u svetu.Mogu se dalje podeliti u dve osnovne kategorije: Hočkinov limfom i Ne-Hočkinov limfom (NHL). Kroz našu kampanju ``Limformiši se``, Udruženje LIPA, pokušaće da odgovori na neka od vaših pitanja i da informaciju o raznim vidovima podrške.
photo

Peer-to peer podrška

Članovi LIPE su pacijenti koji su uspešno završili lečenje i žele da pruže iskustvenu podršku svima koji se leče ili oporavljaju nakon završetka lečenja. Kroz projekte ``ONLINE HELPER`` i ``Pobeda nam je u krvi``, pomažemo našim pacijentima. Ukoliko je i Vama potrebna neka vrsta pomoći i podrške, obratite nam se na lipaserbia@gmail.com.
photo

Niste sami. Pridružite nam se!

U toku lečenja i nakon terapija pacijenti se suočavaju sa mnogobrojnim problemima i izazovima. Vratiti se normalnim životima nije nimalo lako. Ne žurite, sve ćete nadoknaditi i postići! Ukoliko se ponekad osećate usamljeno i neshvaćeno, znajte, niste sami. Pridružite se našem Udruženju i podelite svoje iskustvo sa drugim pacijentima.
photo

Vebinari i online edukacija

Od prve definicije limfoma pa do danas napravljen je veliki iskorak, kako u razumevanju tako i u lečenju ove bolesti. Postoji oko 80 različitih podtipova, različitih po vrlo biologiji, kliničkoj slici i prognozi bolesti. O dijagnozi, prognozi i lečenju limfoma, pogledajte u seriji vebinara i onlajn edukacija.
PROČITAJ VIŠE
photo

Brošure

Limfomi se dele u dve osnovne kategorije: Hočkinov limfom i ne-Hočkinov limfom (NHL). O različitim podtipovima NHL, HL, dijagnozi, terapijskim modalitetima u lečenju, ishrani, psihosocijalnim problemima i kako ih prevazići, pročitajte u našim brošurama.
PROČITAJ VIŠE