26 Aug 2021

Svetski dan borbe protiv limfoma WLAD 2021

Udruženje LIPA već 15 godina obeležava WLAD u Srbiji. Ove godine, 15. septembra u hotelu Hilton, biće organizovan skup pacijenata, lekara svih koji su Udruženje nesebično podržavali i pomagali u proteklih 15 godina.

Moto ovogodišnjeg svetskog dana jeste “MI NE MOŽEMO ČEKATI”. Ovu smelu i motivacionu izjavu želimo da podelimo sa svima. Nastala je zbog potreba nas, pacijenata, koje su u doba pandemije sve veće, ali na žalost, mnoge od njih se ostavljaju po strani.

Mi ne možemo čekati da se završi pandemija kako bi pacijenti počeli da se regularno dijagnostikuju. Kašnjenja u dijagnostici limfoma dovešće do ozbiljnijih dijagnoza i negativnih prognoza.

Mi ne možemo čekati da budemo pregledani od strane specijaliste ukoliko imamo simptome koji traju nešto duže.

Mi ne možemo više čekati da započnemo lečenje.

Mi ne možemo čekati da neko obrati pažnju i na nas. Kontrolni pregledi se odlažu, u bolnicama su samo najhitniji slučajevi.

Mi ne možemo čekati da ljudi koji nas okružuju i javnost shvati da smo mi jedna od najugroženijih grupa pacijenata i da nam je njihova pomoć više nego ikada potrebna.

Mi ne možemo čekati da zdrava populacija shvati koliko njihov imunitet u ovoj pandemiji, koji mogu da steknu vakcinišući se, nama znači!

Download