WLAD 2021

LIMFORMIŠI SE
LIPA i ovog septembra sprovodi kampanju “Limformiši se”, sa ciljem da podigne svest javnosti o limfomu, značaju ranog prepoznavanja simptoma i sledstveno tome pravovremenog javljanja lekaru, o značaju vakcinacije protiv Covid19, naročito zdrave populacije, kako bi zaštitili pacijente sa limfomom i drugim hematološkim malignitetima, čiji je imunitet oslabljen. “LIMFORMIŠI SE” i potraži odgovore na mnoga pitanja vezana za limfom.

LIMFORMIŠI SE

HLL i važnost vakcinacije kod pacijenata sa hematološkim malignitetima
Saznajte više o tome šta je HLL, koji su najčešći simptomi bolesti, kako se dijagnostikuje i leči, ali i o važnosti vakcinacije protiv Covid19, u predavanju Ass. dr Zorice Cvetković, načelnice Službe za hematologiju, KBC Zemun.
photo

Svetski dan borbe protiv limfoma

Limfomi se dele u dve osnovne kategorije: Hočkinov limfom i ne-Hočkinov limfom (NHL). NHL su češći oblici limfoma, a u zavisnosti od brzine rasta i napredovanja maligne bolesti dele se na indolentne (spororastuće) i agresivne (brzorastuće) NHL. Folikularni limfom (FL) najčešći je indolentni oblik NHL, dok je difuzni limfom velikih B‑ćelija (DLBCL) najčešći agresivni oblik. Iako znakovi i simptomi limfoma – uključujući neobjašnjivi gubitak telesne težine, povišenu telesnu temperaturu, noćno znojenje, gubitak daha i kašalj...Ovi simptomi mogu biti simptomi nekih drugih stanja, kao što su grip i Covid19.
photo

Kad oluja prođe

Povodom obeležavanja 15 godišnjice rada i postojanja Udruženja LIPA i svetskog dana borbe protiv limfoma, 15. septembra u hotelu Hilton, sa početkom u 13h održaće se tribina pod nazivom “Mi ne možemo čekati”, posvećena pacijentima ali i svima koji su rad Udruženja nesebično podržavali svih ovih godina. Predstavićemo i pristigle radove naših pacijenata za kampanju “Kad oluja prođe, pretočene u kratki film.